Kategóriák

Csavarkulcs

Dugókulcs és kiegészítő

Impakt (gépi) dugókulcs és kellék

Nyomatékkulcs-, és sokszorozó

Levegős szerszámok

Csavarhúzó és bitfej

Fogó, csőfogó, szorító

Kőműves szerszámok

Villanyszerelési szerszám

Ütő szerszám

Vágóeszköz

Szorító, rögzítő szerszám

Mérő-vizsgáló műszer, eszköz

Szerszám tárolás

Benzines szivattyú

Benzines áramfejlesztő

Légkompresszor

Jármű javítási eszköz, felszerelés

Védőfelszerelés

Kerti szerszám

Értékvédelem

Fúrás, csavarozás

Bádogos szerszám

Csempézés, burkolás

Üvegezés

Kőműves munkák

Festés, mázolás

Asztalos munkák

Fémmegmunkálás

Műanyaghegesztés

Tetőfedés, kémény karbantartás

Felülettakarás és takarítás

Vízvezetékszerelés

Biztonságtechnika

Rögzítőeszköz

Mérőeszköz

Állványozás

Hobbi-barkács

Munkavédelem

Fogók

Fúrás, csavarozás, vésés

Villanyszerelés

Autószerelés, járműjavítás

Tároló és szállító eszközök

Kerti munkák

Háztartási kellékek

Fürdőszoba felszerelések

Konyhai felszerelések

Webáruház üzemeltetője

Szolgáltató neve: Otthon-Barkács-Kreatív Photoline kft.
Szolgáltató email címe: szerszam@inch.hu
Szolgáltató telefonszáma: +36204140000
Szolgáltató címe: 1143 Budapest, Gizella út 22.
Illetékes, v. bejegyző cégbíróság megnevezése: Győri Törvényszék Cégbírósága, mint Cégbíróság
Cégjegyzék száma: 08-09-028234
Adószám: 23767489-2-08
Bankszámla szám: 11719001-22470463
Békéltető testület neve: Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által működtetett Békéltető Testület
Békéltető testület székhelye: 9021 Győr, Szent István út 10/A
Békéltető testület elérhetősége: +36 96 520 217
Vitarendezési fórum elérhetősége: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=HU

Általános szerződési feltételek

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (ÁSZF)

www.inch.hu - hatályos ettől a naptól: 2022-04-20

 

Üdvözöljük honlapunkon! Köszönjük, hogy vásárlása során bennünket tisztel meg bizalmával!

Ha a jelen Általános Szerződési Feltételekkel, a honlap használatával, az egyes termékekkel, a vásárlás menetével kapcsolatban kérdése merült fel, vagy amennyiben egyedi igényét szeretné velünk megbeszélni, úgy kérjük, vegye fel munkatársunkkal a kapcsolatot a megadott elérhetőségeken.

A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) az OTTHON-BARKÁCS-KREATÍV Photoline Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt felelősségű társaság (számlázási cím: 9169 Maglóca, Arany J. u. 7., fióktelep-raktáráruházunk címe: 1143 Budapest, Gizella út 22a.), cégjegyzékszáma 08-09-028234 vezetve a Győri Törvényszék Cégbíróságon; adószáma: 23767489-2-08; képviseli: Papp Gábor ügyvezető, a továbbiakban: Szolgáltató, Eladó) és a Szolgáltató által nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Ügyfél (a továbbiakban: Ügyfél) jogait és kötelezettségeit tartalmazza. (Szolgáltató és Ügyfél a továbbiakban együttesen: Felek).

ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK, A FELEK KÖZÖTTI SZERZŐDÉS LÉTREJÖTTE

A jelen ÁSZF hatálya kiterjed a Magyarország területén nyújtott minden olyan elektronikus kereskedelmi szolgáltatásra, amely a www.inch.hu weboldalon található elektronikus piactéren (a továbbiakban: Webáruház) keresztül történik. Szolgáltató által üzemeltetett Webáruházban történő vásárlás megrendeléssel lehetséges, a jelen ÁSZF-ben meghatározott módon. A Webáruház szolgáltatásait a Szolgáltató valamennyi vásárlója és regisztrált viszonteladó partnere jogosult igénybe venni, amennyiben érvényesen leadja rendelését illetve regisztrálja magát, továbbá magára nézve kötelezőnek ismeri el a jelen ÁSZF-ben foglaltakat.

A Webáruház használatához szükséges azon technikai tájékoztatást, melyet jelen ÁSZF nem tartalmaz, a Webáruházban elérhető egyéb tájékoztatások nyújtják.

Ön a megrendelése véglegesítése előtt köteles megismerni a jelen ÁSZF rendelkezéseit.

A jelen ÁSZF hatálya alá tartozó szerződések nyelve a magyar nyelv.

A jelen ÁSZF hatálya alá tartozó szerződések nem minősülnek írásba foglalt szerződéseknek, azokat az Eladó nem iktatja.

Felek között az elektronikus úton tett szerződési jognyilatkozat a következőképpen válik hatályossá:

a)     Ügyfél megrendelést kezdeményez a weboldalon, mely igény Szolgáltatóhoz történő beérkezését egy automatikus válasz e-mailben nyugtázza Szolgáltató, mely emailben a megrendelés feltételei (termék neve, ár, szállítási feltételek stb.) láthatóak. Ezt követően, ha minden az Ügyfél által választott feltételek szerint teljesíthető, akkor annak megfelelően Szolgáltató 48 órán (2 munkanapon) belül visszaigazolja a megrendelést, e tételes visszaigazolással létrejön a szerződés.

b)    Ügyfél megrendelést kezdeményez telefonon/személyesen/emailben/faxon:

A megrendelést követően Ügyfél igényei alapján, és amennyiben szükséges, további egyeztetést követően ajánlatot adunk, melynek Ügyfél általi elfogadása esetén Szolgáltató 48 órán (2 munkanapon) belül visszaigazolja a megrendelést, mellyel létrejön a szerződés.

c)     Ügyfél megrendelés kezdeményezését követően, amennyiben nem tudunk Ügyfél megrendelési igénye szerint teljesíteni, egyeztetünk illetve tájékoztatást adunk az általunk javasolt módosítandó feltételekről ( termék, ár, szállítási feltételek stb.). Az egyeztetett feltételek Ügyfél általi elfogadása esetén Szolgáltató 48 órán (2 munkanapon) belül visszaigazolja a megrendelést, mellyel létrejön a szerződés.

Amennyiben Szolgáltató nem tartja magát a 48 órás (2 munkanapos) visszaigazoláshoz, Ügyfél ajánlati kötöttsége alól mentesül.

 

adatbeviteli hibák javítása

Ügyfél felelőssége az általa tévesen és/vagy pontatlanul megadott adatokra visszavezethető okból történő nem szerződésszerű teljesítés Szolgáltató részéről. Szolgáltató lehetőséget biztosít az adatbeviteli hibák javítására a megrendelés kezdeményezését követően is. Szolgáltató mindent megtesz az adatok helyességéért, a nemzeti cégregiszterből kéri le az üzleti felhasználók nyilvános adatait a lehető legpontosabb teljesítés érdekében. Amennyiben a megrendelése valamilyen szempontból tévesen, hibásan, pontatlanul került rögzítésre, kérjük mielőbb felvenni velünk a kapcsolatot, az adatbeviteli hibák kijavítását az szerszam@inch.hu -ra küldött emaillel tudja kezdeményezni. Felhívjuk a figyelmét arra, hogy a rosszul megadott e-mail cím vagy a postafiókhoz tartozó tárhely telítettsége a visszaigazolás kézbesítésének hiányát eredményezheti és meggátolhatja a szerződés létrejöttét.

 

REGISZTRÁCIÓ, MEGRENDELÉS MENETE, PÓTRENDELÉS, SZÁLLÍTÁS ÉS ÁTVÉTEL

Megrendelés leadása a fentieknek megfelelően történhet:

- webshop felületen keresztül: gyors és rutinszerű teljesítés érdekében preferált megoldás, melyet a webshopon küldött megrendelési igények esetén – regisztrációval rendelkező felhasználóknak – kuponkedvezménnyel honorálunk (lásd weboldal kedvezmények). A termékek Ügyfél által igényelt mennyiségének megfelelő kosárba helyezésével, és a megrendelési adatlap valamennyi kötelezően kitöltendő mezőjének kitöltését és a megadottak ellenőrzését követően, a „megrendelés véglegesítése” gombra kattintással valósul meg a megrendelés kezdeményezése Ügyfél részéről. A megrendelés kezdeményezése során egy „megjegyzés” nevű mezőben a megrendeléssel kapcsolatos további információk adhatók meg.

Szolgáltató regisztráció nélkül is lehetőséget nyújt vásárlásra (Vendég felhasználó), ekkor a rendelés teljesítéséhez szükséges, illetve jogszabály alapján bekérendő adatok megadására van szükség.

- bemutatóraktárunkban, ügyfélszolgálaton, telefonon, sms-ben, faxon, e-mailen küldött megrendeléssel, saját adatok (számlázási és szállítási név és cím, emailes és telefonos elérhetőség, illetve egyéb feltüntetni kívánt céges adatok) amelyek a szerződésszerű teljesítéshez ezek közül szükségesek, továbbá a megrendelni kívánt termékek (megrendelési azonosítószám, hivatkozási név, mennyiség) és teljesítés helyének illetve fizetési módjának megadásával.

Pótrendelés: A rendelés Ügyfél általi kezdeményezése után pótrendelésre van lehetőség, legkésőbb a teljesítés során azt megelőzően, hogy a visszaigazolt megrendelés átadásra kerül a kiszállítást végző fél részére. A pótrendelést a normál megrendelés kezdeményezésével megegyező módon és feltételek szerint tudjuk elfogadni. Pótrendelési igény esetén, ha még nem történt meg a csomagolás és a küldemény átadása a kiszállítást végző fél részére, összesítve számoljuk a csomagküldés költségeit, Ügyfél az összesített szállítási díjat jogosult fizetni.

A visszaigazolt megrendelést Ügyfél választása szerint személyesen átveheti Szolgáltató termékbemutató telephelyén a nyitvatartási időben (1143 Budapest, Gizella út 22a.) vagy ugyanitt az egész évben 0 – 24 órában üzemelő érintésmentes csomagátadó szekrények valamelyikében. 

Amennyiben Ügyfél olyan termék(ek)re kezdeményezett megrendelést, melyből készlethiány van, vagy a weboldalon úgy szerepel, hogy nincsen raktáron, és csak rendelésre elérhető, értesítjük a beérkezés várható idejéről és elérhető legkorábbi szállítási időről. Készlethiány felmerülhet, ebből eredő bárminemű kárért, veszteségért általunk nem visszaigazolt megrendelések esetén nem tudunk felelősséget vállani. Amennyiben Ügyfél előrefizetéssel egyenlítette ki megrendelését, és bármely okból (pl. készlethiány) nem tudjuk az Ügyfél által választott és kezdeményezett megrendelést visszaigazolni, ezáltal részben vagy egészében teljesíteni, tájékoztatásunk alapján, Vevő jogosult az egyoldalú szerződéses jognyilatkozatát visszavonni, mentesül ajánlati kötöttsége alól, rendelésétől elállhat. Szolgáltató az elállást követően haladéktalanul – de legkésőbb a jogszabályi előírás által megadott 14 napon belül – intézkedik a fogyasztó által már teljesített vételár maradéktalan visszautalásáról (a bankszámlára beérkezett teljes összeg, vételár+szállítási díj, beleértve a pénzügyi szolgáltató által levont jutalékot is.) Ügyfél a szerződéskötés esetén köteles a megrendelt termékeket átvenni és a kiszállítás időpontjában a csomagot tételesen ellenőrizni és hiánytalan teljesítés esetén az átvételi elismervényt aláírni. Ezt követően hiányosságokra vonatkozó reklamációt a Szolgáltatónak nem áll módjában elfogadni. Amennyiben az Ügyfél bármi sérülést, törést, eltérést tapasztalna, a szállítmányozó vagy a cég munkatársa az Ügyfél kérésére köteles tételesen átadni az árut és a helyszínen jegyzőkönyvet felvenni arról.

Tájékoztatjuk, hogy amennyiben személyes megrendelését a visszaigazolásunkat követően 2 héten belül nem veszi át, és nem történik jelzés felénk későbbi átvételi szándékról, megrendelését töröljük.

 

Külföldre történő értékesítés

Az Eladó nem különbözteti meg a Honlap használatával Magyarország területén és az azon kívül az Európai Unió területén belüli Vásárókat. A Magyarországon kívüli vásárlásra is jelen ÁSZF rendelkezései az irányadóak azzal, hogy a vonatkozó rendelet előírásai alapján jelen pont értelmezésében vevőnek az a fogyasztó minősül, aki valamely tagállam állampolgára, vagy valamely tagállamban lakóhellyel rendelkezik, vagy az a vállalkozás, amely valamely tagállamban letelepedési hellyel rendelkezik, és az Európai Unión belül kizárólag végfelhasználás céljából vásárol árut vagy vesz igénybe szolgáltatást, vagy ilyen szándékkal jár el. Fogyasztónak az a természetes személy minősül, aki olyan célból jár el, amely kívül esik kereskedelmi, ipari, kézműipari vagy szakmai tevékenysége körén. A kommunikáció és a vásárlás nyelve elsősorban a magyar nyelv, az Eladó nem köteles a Vásárló tagállami szerinti nyelven kommunikálni a Vásárlóval. Az Eladó nem köteles megfeleljen a Vásárló tagállama szerinti nemzeti jogban az érintett Termékkel kapcsolatban meghatározott szerződésen kívüli követelményeknek, például címkézési vagy ágazatspecifikus követelményeknek, vagy hogy tájékoztassa a Vásárlót ezekről a követelményekről. Az Eladó eltérő rendelkezése hiányában Magyarországi ÁFÁ-t alkalmazza minden Termék esetében. A Vásárló a jelen ÁSZF szerint élhet jogérvényesítési lehetőségeivel.

Elektronikus fizetési megoldás alkalmazása esetén a fizetés az Eladó által meghatározott pénznemben valósul meg, Az Eladó visszatarthatja a Termék átadását ameddig nem győződik meg arról, hogy a Termék árának és a szállítási díjnak kifizetése sikeresen és maradéktalanul megtörtént az elektronikus fizetési megoldás használatával (ideértve azt az esetet is, amikor az átutalással fizetett termék esetén a Vásárló a tagállama szerinti pénznemben utalja el a vételárat, szállítási díjat, és az átváltás, valamint a banki jutalékok, költségek miatt az Eladó nem kapja meg teljes mértékben a vételár összegét). Amennyiben a Termék ára nem került teljes mértékben kifizetésre, az Eladó a vételár kiegészítésére hívhatja fel a Vásárlót.

Az Eladó a Termék átadása érdekében a magyar Vásárlókat megillető átadási lehetőségeket biztosítja a nem magyarországi Vásárlóknak is. Amennyiben a Vásárló az ÁSZF szerint kérheti a Termék szállítását Magyarország területére, vagy bármely más Európai Uniós tagállam területére, ezt kérheti a nem magyarországi vásárló is bármely az ÁSZF-ben megjelölt szállítási módon. Amennyiben a Vásárló az ÁSZF szerint választhatja a Termék személyes átvételét az Eladónál, ezzel élhet a nem magyarországi Vásárló is. Egyebekben a Vásárló kérheti, hogy a Termék szállítását saját költségén oldhassa meg külföldre. Magyar Vásárlót ez a jog nem illet meg. Az Eladó a szállítási díj megfizetését követően teljesíti a megrendelést, amennyiben a Vásárló a szállítási díjat nem fizeti meg az Eladó számára, vagy a saját szállítást nem oldja meg az előre egyezetetett időpontig, az Eladó a szerződést felmondja és az előre megfizetett vételárat visszafizeti a Vásárló számára. Külföldre való díjmentes szállítást nem tudunk jelenleg biztosítani.


Jövedéki tájékoztatónkat az alábbiak szerint olvashatja el:  Jövedéki tájékoztató

Szolgáltató jövedéki termékeket kiskereskedőként forgalmaz. A kiállított számla továbbértékesítés esetén a jövedéki termék származásának igazolására nem alkalmas.

 

Teljesítési határidő: A megrendelésre vonatkozóan az általános teljesítési határidő a rendelés visszaigazolásától számított legfeljebb 30 nap. Az Eladó késedelme esetén a Vevő jogosult póthatáridőt tűzni. Ha az Eladó a póthatáridőn belül nem teljesít, a Vevő jogosult a szerződéstől elállni. A visszaigazolt rendeléseket a visszaigazolásban szereplő idő szerint adjuk át a szállítást végző futár részére. Ha a rendelés visszaigazolásában erre külön nem térünk ki, úgy a rendelés visszaigazolását követően két munkanapon belül adjuk át a csomagot a szállítást végző fél részére. Amennyiben elsőbbségi kiszállítást választott, úgy a rendelés visszaigazolásának napján átadásra kerül a megrendelés, amennyiben az 12 óra előtt történt. A fenti szállítási idők utánvétes fizetés esetén érvényesek. Előrefizetés választása esetén szükséges az is, hogy a pénz beérkezzen Szolgáltató bankszámlájára, ezt követően áll módunkban a csomagot átadni a futár részére.

A kiszállítást a Magyar Posta, futárszolgálat vagy saját futár végzi. A kiszállítást végző szerződött partnerekkel 24-48 órás megállapodásunk van, amennyiben saját futár végzi a kiszállítást (Budapest és környékén főleg), akár aznapi kiszállításra is lehetőség van kapacitás függvényében. Ilyen igény esetén mindenképpen telefonon érdeklődjön. Elsőbbségi megrendelésnél, szerződött szállító esetén 24 órás kiszállítást választunk csomagkézbesítéskor, ilyenkor a futár felár ellenében megpróbálja 24 órán belül kézbesíteni a csomagot. A tapasztalatok alapján a kiszállító az esetek 93%-ában a feladást követő napon megpróbálja a küldemény kézbesítését. Nem elsőbbségi csomagrendelésnél, szerződött partner 48 órás időintervallumon belül próbálja meg kézbesíteni a csomagot, ilyenkor nagyobb esély van rá, hogy 24 órán belül nem érkezik meg a címre a küldemény. Ügyfél köteles együttműködni kiszállítást végző féllel a sikeres teljesítés érdekében, így a megadott napon a címen tartózkodni, vagy ha ez nem lehetséges, úgy egyeztetni a kiszállítóval a csomag sikeres kézbesítése érdekében. Szolgáltató a kézbesítendő csomag futárnak való átadásáról az Ügyfél által megadott e-mail elérhetőségen nyújt tájékoztatást.

TERMÉKJELLEMZŐK

A vásárolt áruk lényeges tulajdonságait, jellemzőit, az áruk használatára vonatkozó utasításokat a konkrét árucikkre kattintva, annak információs aloldaláról, illetve a termékhez mellékelt/linkelt használati utasításból lehet részletesen megismerni. Továbbá bármilyen technikai kérdés esetén e-mailben, telefonon az ügyfélszolgálatot keresve szívesen nyújtunk segítséget, javaslatot, információt. Az általunk forgalmazott termékeket jórészt ismerjük, és ellenőriztük is, hogy csak a megfelelő minőségű márkák kerüljenek a nálunk vásárlókhoz. Így általában kellő információval rendelkezünk róluk, tájékozódását szívesen vesszük. 

Termékeinket a leírás és kép szerinti műszaki, technikai paraméterekkel megegyezően nyújtjuk, a csomagolás eltérhet. A terméknél megjelenített kép időnként több ugyanolyan, vagy eltérő méretű terméket ábrázol, illetve előfordul, hogy sokféle színben elérhető termék egyféle színű termékfotóval szerepel, ilyenkor a megnevezésben és/vagy a termékleírásban jelezzük, hogy az ár mire, hány darabra, milyen színre vonatkozik.

Egyes termékek többféle színben elérhetőek; amennyiben ez nem befolyásolja a műszaki tartalmat (például egy kéziszerszám fogantyújának a színe), konkrét színt nem tudunk garantálni, a készlet függvénye, de kérés esetén igyekszünk tartani! Amennyiben nem jelzi, úgy vesszük, hogy a választási lehetőségek az Ön szempontjából nem lényegesek.

Ahol a méret, szín, etc. meghatározó paraméter - pl. művészfesték, dekorgumi - tételesen, típusonként, színenként lehet a termékeket a kosárba helyezni, illetve időnként nagyobb, vegyes szettek „gyűjtőcsomagolás” is választhatóak.

ÁRAK
A vételár mindig a kiválasztott termék mellett feltüntetett, egy mennyiségi egységre vonatkozó ár, mely tartalmazza az általános forgalmi adót - 2012 évtől e Webáruházban árusított termékkörök esetében 27% vagy 5% (könyvek) illetőleg ezekkel megegyező áfájú a szállítási díj is, függetlenül annak módjától.

A megrendelhető termékek árváltoztatásának jogát Szolgáltató fenntartja azzal, hogy a módosítás a Webáruházon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. Az árak módosítása nem terjed ki a már megkötött szerződésekre. Amennyiben a termékár időközben csökkenne, nyugodtan jelezze, és a kedvezőbb áron fogja megkapni megrendelését. Amennyiben a Szolgáltató minden gondossága ellenére hibás ár kerül a Webáruház felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, így például a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg valamilyen hiba miatt pl. "0" Ft-os vagy "1" Ft-os árú, akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében az Ügyfél dönthet vásárlási szándékáról. Kötelek esetén, amennyiben mért-vágott mennyiségre van szükség, 15% vágási felárat számolunk az egész tekercs árához képest amennyiben a kért mennyiséget egyben kéri a Vásárló. Amennyiben ettől eltérő speciális igény van (pl. sok kis darab vágása), úgy 30% felárat számolunk. Maradék anyagok vásárlása esetén, függetlenül attól, hogy nem egész tekercs vásárlása törénik, nem számolunk semmilyen felárat.
Fontos, hogy 2000.-Ft-os minimum vásárlási limitet alkalmazunk, amennyiben vásárlása nem éri el ezt a határt, 100.-Ft/200.-Ft adminisztrációs díj kerül alkalmazásra személyes átvétel esetén, ellenkező esetben elutasításra kerülhet vásárlása.

KUPONON
Bizonyos promóciók keretében kuponokat vagy egyéb kedvezményre jogosító vouchereket bocsátunk ki melyek a kuponon szereplő kedvezmény igénybevételére jogosítanak fel.
A kuponok felhasználási határideje az azon szereplő dátum, vagy, amennyiben ilyen nem szerepel rajta, a kupon érvényessége a kupon kiadás évének utolsó napja.

Regisztrált vásárlóink első vásárláshoz egyből levásárolható induló kupont kapnak. Utána, a teljesült vásárlás(ok)ért 3% jóváírást kapnak, mely kupon formájában levonásra kerül a soron következő rendelésből.

 

SZÁLLÍTÁSI MÓDOK, DÍJAK

Szállítási díjainkat olyan kedvező költségstruktúrával nyújtjuk, hogy minden Ügyfelünk megelégedéssel vehesse azt igénybe.

A szállítási és ahhoz kapcsolódó fizetési módozatoknak megfelelő mindenkori standard szállítási díjak a webshopon a https://www.inch.hu/vasarloi-tajekoztato/ aloldalon a  » Szállítás menüpontjában olvashatók. Az itt található belföldi kiszállításra vonatkozó szállítási díjak egy darabos, standard postai csomagként feladható küldeményekre érvényesek.

 

Nem standard csomagok egyedi szállítási feltételei:

Különösen törékeny termékeknél szállítási felár kerül hozzáadásra a szállítási standard alapdíjhoz. Ilyenek elsősorban az extra törékeny vödrös faragasztók, csévés zománcozott huzalok, üvegáruk, tányérok, poharak. Csomagküldeményenként a törékeny felár összege 750 Ft. Nem számítunk fel törékeny felárat ott, ahol ez külön nincs jelezve (hobbi művészeti áruk, festékek, szerszámok stb), sem személyes átvételnél illetve a 0-24 órás csomagpontunkon sem.

Túlméretes / súlyhatár feletti / több csomagban feladható, nem standard csomagként kézbesíthető megrendeléseknél a szállítási díjról ajánlatot küldünk. Ilyen csomagok jellemzően: meghaladja a fél köbméter térfogatot, vagy 30kg csomagonkénti tömeget, vagy a termék/csomag valamely mérete meghaladja a 100 cm hosszúságot, vagy ha a rendelés nem adható fel (egy) csomagban.

Amennyiben egyedi ajánlatot nem küldünk kiszállítás előtt, függetlenül a tényleges tömeg és térfogat méretektől, akkor a normál díjak szerinti szállítási díjat számlázzuk. Ellenkező esetben, az egyedi szállítási ajánlat elfogadása esetén tudjuk rendelését elfogadni, és küldeni megrendelést.

Nemzetközi kiszállítást az alábbiak szerint vállaljuk (bruttó ár):

Súly

Ausztria

Csehország

Horvátország

Németország

Románia

Szlovákia

Szlovénia

0–1 kg

4 900 Ft

5 700 Ft

4 400 Ft

5 400 Ft

4 900 Ft

4 900 Ft

5 500 Ft

1–3 kg

6 700 Ft

5 900 Ft

4 800 Ft

9 900 Ft

5 500 Ft

4 900 Ft

6 000 Ft

3–5 kg

7 500 Ft

6 200 Ft

5 300 Ft

9 900 Ft

5 900 Ft

5 100 Ft

6 700 Ft

5–10 kg

8 000 Ft

6 900 Ft

6 200 Ft

10 500 Ft

6 900 Ft

5 700 Ft

8 000 Ft

10–15 kg

9 000 Ft

7 500 Ft

6 900 Ft

10 700 Ft

7 700 Ft

6 000 Ft

9 800 Ft

15–20 kg

10 000 Ft

8 000 Ft

7 900 Ft

11 000 Ft

8 800 Ft

6 500 Ft

9 900 Ft

20–25 kg

11 000 Ft

8 300 Ft

8 800 Ft

11 700 Ft

9 900 Ft

7 000 Ft

10 900 Ft

25–30 kg

12 000 Ft

8 700 Ft

9 500 Ft

12 000 Ft

10 900 Ft

7 500 Ft

12 000 Ft

30–40 kg

13 500 Ft

9 700 Ft

11 000 Ft

12 800 Ft

13 000 Ft

8 000 Ft

13 500 Ft

 

INGYENES KISZÁLLÍTÁS, és azok kivételei

Végfelhasználók részére

- (Bruttó) 25.000 Ft és felette, amennyiben egy darabos standard (postai vagy futár) csomagban feladható, kiszállítható a megrendelés (speciális küldemények - lásd feljebb)
- Elsőbbségi utánvételes rendelést nem tudunk díjmentesen vállalni, ennek díja (bruttó) 1940 Ft-tól indul kiszállításonként, a webáruház vevőszolgálat - Szállítás és fizetés menüpont szerint.
Viszonteladóink részére:
- (Bruttó) 50.000 Ft az ingyenes értékhatár, az előzőleg már ismertetett standard csomagokra.
- 50.000 Ft összeg alatti megrendelésnél az általános feltételek szerint.
További nevesített kizárások az ingyenes szállítás köréből:
Rendelési értéktől és vásárlói típustól függetlenül: csomagolóanyagok, azon belül különösen a kartondobozok, strech fólia, hullámpapír-, buborékos fólia tekercsek, térkitöltő hab, barna és átlásztó csomagoló szalagok nem háztartási mennyiségben, továbbá 5-10-15 kg-os kerámia agyagok 40 kg felett és fehér fénymásoló papírok (csak 500 lapos) 5 csomag mennyiség felett.
Ezen termékek jellemzően a méretük, és tömegük miatt nem adhatók fel általában standard csomagként, de kisebb mennyiségben van rá mód. A felsorolt termékek esetén, tekintettel a posta és futárszolgálatok drasztikus, 2020-21 óta tartó áremelésére, a kiszállítók által felszámolt szállítási díj szerint tudunk kiszállítást végezni. Amennyiben teheti, és van felénk egy útja, úgy javasoljuk a személyes átvételt, amennyiben sokallná a szállítási díjat. Továbbá lehetősége van saját spedíció keretében is az áruk elszállítására.

A rendelés véglegesítése során megjelenő tömegadat nem a termék nettó tömegét jelöli, a szállítási díj kalkuláció miatt technikai jellegű “súly”, illetve a termék csomagolt, bruttó tömege, így a tömegadatok kizárólag tájékoztató jellegűek.

A szállításban partnereink többek között a Magyar Posta, az MPL, a Fámafutár csomagküldő futárszolgálat, illetőleg saját kiszállítás keretében kollégáink is végeznek áruszállítást.

FIZETÉSI LEHETŐSÉGEK szállítási és átvételi módok függvényében

Személyes átvétel esetén lehetséges készpénzzel, bankkártyával és azonnali banki utalással.

0 – 24 órás csomagpontunkon átvétel előre fizetéssel lehetséges (online bankkártya vagy utalás).

Magyar Posta kiszállítás: készpénzzel és bankkártyával utánvétesen, vagy előreutalással.

Fámafutár kiszállítás: készpénzzel utánvétesen, vagy előreutalással. Bankkártyás fizetés futár által felszámolt díja +200 Ft-tól, melyet előzetesen kérni szükséges nálunk.

Kollégáink általi kiszállítás: készpénzzel vagy előzetes/azonnali banki átutalással fizethető.

Vevő által szervezett saját spedíció: személyes átvétellel megegyező lehetőségek, előre utalás.

Amennyiben kiszállítással kéri rendelését, és átutalással kíván fizetni, a visszaigazolás szerinti ár és szállítás költség előreutalása az alábbi adatok szerint lehetséges:

Az átutalás kedvezményezettje:

OTTHON-BARKÁCS-KREATÍV Kft.

HUF Bankszámlaszám (OTP Bank):

11719001-22470463 

 

Átutalási megjegyzés:

felhasználónév vagy a rendelés azonosítószám

Külföldről történő utaláshoz:

Bankszámlaszám IBAN formátumban:

HU74 1171 9001 2247 0463 0000 0000

SWIFT kód:

OTPVHUHB és bank székhelye: 1051 Budapest, Nádor utca 16.


VISZONTELADÓI REGISZTRÁCIÓ

Lehetősége van a feltételek teljesülése esetén viszonteladóként regisztrálnia nálunk. Megegyezés függvényében viszonteladónak tekinthetőek többek között: boltok, üzletek, iskolák, óvodák, oktatási intézmények, üzleti célú képzőművészek, gyártó, termelő egységek (a továbbiakban: Viszonteladó). Viszonteladónak regisztrálni szükséges, adatai és aláírási címpéldány másolatának elküldésével (emailben, levélben, vagy személyesen bemutatva).

Szükséges adatok: szervezet megnevezése, címe, szállítási címe ha eltér, adószám, kapcsolattartó neve, telefon + e-mail elérhetősége.

Viszonteladók esetén a minimális rendelési mennyiség első vásárlás esetén bruttó 50.000.-ft.
Ezen összeghatár alatt a szállítási díj a standard szállítási feltételek szerinti.
A Főoldalon jobb oldalt található Regisztráció menüpont alatt, az ott található adatlap kitöltésével kerülhet sor erre, ezt követően e-mailben szükséges kérni a viszonteladói árakat.

 

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

Cégünk az elektronikus (e-mail) és telefonos (munkaidőben) ügyfélszolgálat mellett az átvételi címek alatti menüpontban is megismerhető 1143 Budapest, Gizella út 22a. címen a mindenkori nyitvatartási idő szerinti személyes ügyfélszolgálatot is biztosít:

Kapcsolattartó neve: Tóth Viktor

Mobil: +3620-414-0000

E-mail címe: szerszam (kukac) inch (pont) hu

 
GARANCIA, SZAVATOSSÁG – JÓTÁLLUNK MAGUNKÉRT

A jótállásra és a szavatosságra a Polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvényben és az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendeletben és 270/2020. (VI. 12.) számú kormányrendeletben foglaltak, illetve a 18/2020. (VI. 12.) ITM rendelet az irányadók.

A kellékszavatossággal, termékszavatossággal és jótállással kapcsolatos információkat annak nagy terjedelme miatt, részletesen és közérthető módon a https://www.inch.hu/gyakori-kerdesek/ oldalon tettük közzé, mely a mindenkor hatályos jogszabályoknak megfelelő és tartalmaz minden lényeges tudnivalót és tájékoztatást, kérjük olvassa el.

A Polgári Törvénykönyv és az internetes kereskedelmet szabályozó rendelkezések értelmében minden fogyasztónak minősülő személy részére legalább 14 naptári napot kell biztosítani az elállási jogra. Nálunk nyugodtan megismerheti a megrendelt termékeket, a vásárlás dátumához képest 30 naptári napot biztosítunk erre.

A fogyasztó elállási jogáról, lehetőségeiről minden Szolgáltatónál kezdeményezett megrendelés esetén tájékoztatást nyújtunk, melyet a rendelése beérkezését nyugtázó e-mailben elküldünk elállási mintával együtt. E tájékoztatás megismerhető a weboldalon is:

https://www.inch.hu/gyakori-kerdesek/

Kérem figyelembe venni, hogy az elállási jog fogyasztók részére áll fent, és a normál forgalmú, egységcsomagolásban kapható háztartási mennyiségekben kiszolgált termékekre vonatkoznak.
Olyan egyedileg igényelt, egyedileg gyártatott, vagy egyedi kiszerelési egységekben lévő (pl. vágott kötéltermékek), Vevő specifikációja szerint megadott és vásárolt termékek esetében, továbbá nagy, nem háztartási mennyiségben vásárolt, és emiatt jellemzően Vevői rendelés alapján beszerzett, gyártott, gyártatott termékek esetén nem áll módunkban a fentiek szerinti visszavételre, ezen esetekben nem érvényes a 45/2014. kormányrendeletben foglaltak szerinti feltétel nélküli visszaküldési jog. Utánvétes csomagot nem tudunk fogadni címeinken.

PANASZÜGYINTÉZÉS és jogérvényesítési lehetőségek

A szerződő felek mindent elkövetnek annak érdekében, hogy az esetleges vitás kérdéseiket tárgyalások útján rendezzék. Amennyiben tárgyalásos úton nem lehetséges a jogvita rendezése, illetve amennyiben úgy érzi, panaszát nem bíráltuk el megfelelően, Fogyasztónak joga van a panasz bejelentéséhez, és a jogorvoslathoz.

 

Fogyasztó a következő helyekhez fordulhat:

•     Inch.hu ügyfélszolgálat (elérhetőségek lásd fent)

A fogyasztó szóban vagy írásban közölheti a vállalkozással a panaszát, amely a vállalkozásnak, illetve a vállalkozás érdekében vagy javára eljáró személynek az áru fogyasztók részére történő forgalmazásával, illetve értékesítésével közvetlen kapcsolatban álló magatartására, tevékenységére vagy mulasztására vonatkozik.

A szóbeli panaszt a vállalkozás köteles azonnal megvizsgálni, és szükség szerint orvosolni. Ha a fogyasztó a panasz kezelésével nem ért egyet, vagy a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges, a vállalkozás a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontjáról haladéktalanul köteles jegyzőkönyvet felvenni, és annak egy másolati példányát személyesen közölt szóbeli panasz esetén helyben a fogyasztónak átadni. Telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz esetén a fogyasztónak legkésőbb 30 napon belül – az írásbeli panaszra adott válaszra vonatkozó előírásoknak megfelelően - az érdemi válasszal egyidejűleg megküldeni. Egyebekben pedig az írásbeli panaszra vonatkozóan az alábbiak szerint köteles eljárni. Az írásbeli panaszt a vállalkozás - ha az Európai Unió közvetlenül alkalmazandó jogi aktusa eltérően nem rendelkezik - a beérkezését követően harminc napon belül köteles írásban érdemben megválaszolni és intézkedni annak közlése iránt. Ennél rövidebb határidőt jogszabály, hosszabb határidőt törvény állapíthat meg. A panaszt elutasító álláspontját a vállalkozás indokolni köteles. A telefonon vagy elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panaszt a vállalkozás köteles egyedi azonosítószámmal ellátni.

A panaszról felvett jegyzőkönyvnek tartalmaznia kell az alábbiakat:

1. a fogyasztó neve, lakcíme

2. a panasz előterjesztésének helye, ideje, módja

3. a fogyasztó panaszának részletes leírása, a fogyasztó által bemutatott iratok, dokumentumok és egyéb bizonyítékok jegyzéke

4. a vállalkozás nyilatkozata a fogyasztó panaszával kapcsolatos álláspontjáról, amennyiben a panasz azonnali kivizsgálása lehetséges

5. a jegyzőkönyvet felvevő személy és – telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz kivételével - a fogyasztó aláírása

6. a jegyzőkönyv felvételének helye, ideje

7. telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz esetén a panasz egyedi azonosítószáma

A vállalkozás a panaszról felvett jegyzőkönyvet és a válasz másolati példányát három évig köteles megőrizni, és azt az ellenőrző hatóságoknak kérésükre bemutatni.

A panasz elutasítása esetén a vállalkozás köteles a fogyasztót írásban tájékoztatni arról, hogy panaszával - annak jellege szerint - mely hatóság vagy békéltető testület eljárását kezdeményezheti. A tájékoztatásnak tartalmaznia kell továbbá az illetékes hatóság, illetve a fogyasztó lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti békéltető testület székhelyét, telefonos és internetes elérhetőségét, valamint levelezési címét. A tájékoztatásnak arra is ki kell terjednie, hogy a vállalkozás a fogyasztói jogvita rendezése érdekében igénybe veszi-e a békéltető testületi eljárást. Amennyiben az Eladó és a fogyasztó között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita a tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva a fogyasztó számára:

•     Fogyasztóvédelmi hatóságok

Amennyiben Ügyfél fogyasztói jogainak megsértését észleli, jogosult panasszal fordulni a lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatósághoz. A panasz elbírálását követően a hatóság dönt a fogyasztóvédelmi eljárás lefolytatásáról. Az illetékes kormányhivatalok listája a https://www.kormanyhivatal.hu oldalon elérhető. 

•     Szolgáltató székhelye szerinti békéltető testület

Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által működtetett Békéltető Testület
Címe: 9021 Győr, Szent István út 10/A

Telefonszáma: +36 96 520 217

E-mail cím: bekeltetotestulet@gymskik.hu

A békéltető testület hatáskörébe tartozik a fogyasztói jogvita bírósági eljáráson kívüli rendezése. A békéltető testület feladata, hogy megkísérelje a fogyasztói jogvita rendezése céljából egyezség létrehozását a felek között, ennek eredménytelensége esetén az ügyben döntést hoz a fogyasztói jogok egyszerű, gyors, hatékony és költségkímélő érvényesítésének biztosítása érdekében. A békéltető testület a fogyasztó vagy a vállalkozás kérésére tanácsot ad a fogyasztót megillető jogokkal és a fogyasztót terhelő kötelezettségekkel kapcsolatban.

A békéltető testület eljárása a fogyasztó kérelmére indul. A kérelmet a békéltető testület elnökéhez kell írásban benyújtani: az írásbeliség követelményének levél, távirat, távgépíró vagy telefax útján, továbbá bármely egyéb olyan eszközzel is eleget lehet tenni, amely a címzett számára lehetővé teszi a neki címzett adatoknak az adat céljának megfelelő ideig történő tartós tárolását, és a tárolt adatok változatlan formában és tartalommal történő megjelenítését. A kérelemnek tartalmaznia kell:

a. a fogyasztó nevét, lakóhelyét vagy tartózkodási helyét

b. a fogyasztói jogvitával érintett vállalkozás nevét, székhelyét vagy érintett telephelyét

c. ha fogyasztó az illetékességet az illetékes testület helyett kérelmezett testület jelöl meg

d. a fogyasztó álláspontjának rövid leírását, az azt alátámasztó tényeket és azok bizonyítékait

e. a fogyasztó nyilatkozatát arról, hogy a fogyasztó az érintett vállalkozással közvetlenül megkísérelte a vitás ügy rendezését

f. a fogyasztó nyilatkozatát arra nézve, hogy az ügyben más békéltető testület eljárását nem kezdeményezte, közvetítői eljárás nem indult, keresetlevél beadására, illetve fizetési meghagyás kibocsátása iránti kérelem előterjesztésére nem került sor

g. a testület döntésére irányuló indítványt

h. a fogyasztó aláírását.

A kérelemhez csatolni kell azt az okiratot, illetve annak másolatát (kivonatát), amelynek tartalmára a fogyasztó bizonyítékként hivatkozik, így különösen a vállalkozás írásbeli nyilatkozatát a panasz elutasításáról, ennek hiányában a fogyasztó rendelkezésére álló egyéb írásos bizonyítékot az előírt egyeztetés megkísérléséről.

Ha a fogyasztó meghatalmazott útján jár el, a kérelemhez csatolni kell a meghatalmazást.

A Békéltető Testületekről bővebb információ itt érhető el: http://www.bekeltetes.hu

A területileg illetékes Békéltető Testületekről bővebb információ itt érhető el:

https://bekeltetes.hu/index.php?id=testuletek

 

 

Az Európai Bizottság létrehozott egy honlapot, amelybe a fogyasztók beregisztrálhatnak, így ezen keresztül lehetőségük nyílik arra, hogy online vásárláshoz kapcsolódó jogvitáikat ezen keresztül rendezzék egy kérelem kitöltésével, elkerülve a bírósági eljárást. Így a fogyasztók tudják érvényesíteni jogaikat anélkül, hogy például a távolság meggátolná őket ebben.

Ha Ön panaszt kíván tenni egy, az interneten vásárolt termékkel vagy szolgáltatással kapcsolatban, és nem akar feltétlenül bírósághoz fordulni, igénybe veheti az online vitarendezés eszközét.

A portálon Ön és a kereskedő, akivel szemben panasszal élt, közösen kiválaszthatják a panasz kezelésével megbízni kívánt vitarendezési testületet.

Az online vitarendezési platform itt érhető el:

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/?event=main.home2.show

A működéséről további részletes tájékoztatás itt érhető el:

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/?event=main.home.howitworks

 

SZERZŐI JOGOK

A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény (továbbiakban: Szjt.) 1. § (1) bekezdése értelmében a weboldal szerzői műnek minősül, így annak minden része szerzői jogi védelem alatt áll. Az Szjt. 16. § (1) bekezdése alapján tilos a weboldalon található grafikai és szoftveres megoldások (pl. szöveg, kép, megjelölés, leírások) , számítógépi programalkotások engedély nélküli felhasználása, illetve bármely olyan alkalmazás használata, amellyel a weboldal, vagy annak bármely része módosítható. A weboldalról és annak adatbázisából bármilyen anyagot átvenni a jogtulajdonos írásos hozzájárulása esetén is csak a weboldalra való hivatkozással, forrás feltüntetésével lehet. A jogtulajdonos: Otthon-Barkács-Kreatív P. Kft.

A cég telephelyein fotó, videó készítéséhez, hangrögzítéshez nem járulunk hozzá, felhasználásuk csak a tulajdonos írásos engedélye esetén lehetséges.

 

 

 

Részleges érvénytelenség, magatartási kódex

Ha az ÁSZF valamely pontja jogilag hiányos vagy hatálytalan, attól még a szerződés további pontjai érvényben maradnak és a hatálytalan vagy hibás rész helyett a vonatkozó jogszabályok rendelkezései alkalmazandóak.

Az Eladónak nincs a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény szerinti magatartási kódexe.

 

 

EGYEBEK

Az inch.hu online áruház Linux/PHP alapokon működő információs rendszer, biztonsági foka megfelelő, használata nem jelent kockázatot, azonban javasoljuk, hogy tegye meg az alábbi óvintézkedéseket: használjon vírus és spyware védelmi szoftvereket friss adatbázissal, telepítse az operációs rendszer biztonsági frissítéseit. A weboldalon megjelenő adatokat MSSQL és MySQL adatbázisban tároljuk. Az érzékeny adatok megfelelő erősségű titkosítással vannak tárolva, kódolásukhoz processzorba épített hardveres támogatás használt. A Weboldalon való vásárlás feltételezi az Ügyfél részéről az Internet technikai és műszaki korlátainak ismeretét és a technológiával együtt járó hibalehetőségek elfogadását. A szolgáltató kizárja felelősségét a működési körén kívül eső, azokra visszavezethető hibák alól, így pl. a honlap tárhely szolgáltatója okán keletkező hibák alól. A Szolgáltató az Ügyfelek által rendelkezésre bocsátott adatokat célhoz kötötten, kizárólag a szerződés teljesítése és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja, illetőleg amennyiben Ügyfél által felhatalmazást kap, a negyedévenként várhatóan egyszeri hírlevél küldéséhez használja. A Szolgáltató az Ügyfelek adatait harmadik félnek nem adja ki, kivéve, ha a szerződés teljesítésekor a harmadik fél a Szolgáltató alvállalkozójaként/közreműködőjeként jár el, elsősorban a fuvarozó, postázó félnek a kézbesítés teljesíthetősége érdekében, illetve hatósági megkeresések esetén jogszabályi kötelezettség okán, továbbá a számviteli törvénynek megfelelés érdekében). A Szolgáltató az Ügyfelek adatainak kezelésekor a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény rendelkezései szerint jár el.

A Szolgáltató bármikor jogosult jelen ÁSZF feltételeit egyoldalúan módosítani, mely jog a jövőben megkötendő szerződések esetén illeti meg. A Szolgáltató a módosításokról az Ügyfeleket a Weboldal felületén keresztül tájékoztatja. A módosítást követően a Weboldal használatának feltétele, hogy az Ügyfél azt elfogadja.

A Szerződésre a magyar jog előírásai az irányadóak, és az alábbi jogszabályokat a relevanciájuk miatt kiemeljük:

1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről

2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről
2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről
151/2003. (IX.22.) kormányrendelet a tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról
45/2014. (II.26.) kormányrendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól
19/2014. (IV.29.) NGM rendelet a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól

1999. évi LXXVI. törvény a szerzői jogról
2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról
AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2018/302 RENDELETE (2018. február 28.) a belső piacon belül a vevő állampolgársága, lakóhelye vagy letelepedési helye alapján történő indokolatlan területi alapú tartalomkorlátozással és a megkülönböztetés egyéb formáival szembeni fellépésről, valamint a 2006/2004/EK és az (EU) 2017/2394 rendelet, továbbá a 2009/22/EK irányelv módosításáról
AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet)

A fogyasztó és vállalkozás közötti, az áruk adásvételére, valamint a digitális tartalom szolgáltatására és digitális szolgáltatások nyújtására irányuló szerződések részletes szabályairól szóló 373/2021. (VI. 30.) Korm. rendelet


Budapest, Zugló, 2022. 04. 21

Vásárlási feltételek

Böngészés a webáruházban

A webáruházban történő böngészéshez, a termékek megtekintéséhez nem szükséges előzetes regisztráció.

A webáruházban a termékek között több módon is böngészhet:

  • ha ismeri a termék nevét közvetlenül rákereshet a KERESŐ dobozba beírva,
  • a webáruházban a termékek több kategóriába rendezve tallózhatóak.

A kitallózott termékeket rendezheti név (ABC) vagy ár szerinti sorrendbe. Webáruházunk működését az elektronikus kereskedelmi törvény (2001.évi CVIII.törvény) szabályozásának megfelelően mutatjuk be az alábbiakban.

Regisztráció a webáruházba

A regisztrációt fejlécben található „Regisztrálok”gombra kattintva tudja kezdeményezni. A regisztráció során meg kell adnia nevét, (szállítási) címét, telefonszámát és email címét. Az adatok a megrendelés teljesítéséhez szükségesek. A regisztrációt magyar nyelven tudja elvégezni, a webáruházban is magyar nyelven talál információkat a termékekről. A regisztráció során megadott adatok módosíthatóak, és törölhetőek a megrendelés elküldése előtt, utólag már nem. Ha mégis változtatni szeretne, vagy elírás történne, kérem, keresse a webáruház üzemeltetőjét.

A regisztráció elküldése után az email címére egy üzenet fog érkezni, amely tartalmazza hozzáférését a webáruházhoz. A "Otthon-Barkács-Kreatív Photoline kft." a fenti információkat az adatvédelmi nyilatkozatának megfelelően használja fel.

Távszerződés

A szerződés tárgya a https:www.inch.hu web áruházban található összes árucikk. Az árucikkek tulajdonságait, jellemzőit az árucikkhez tartozó konkrét oldalon ismerheti meg. A webáruházban található termékek adatai a megrendelés időpontjában érvényesek. Újabb ugyanazon termékre vonatkozó, de későbbi időpontban történő megrendelés esetén, az adatok változhatnak. A webáruházban található ajánlatok az adott időpontban hatályosak.

A megrendelőlap kitöltésével, elküldésével és annak a(z) "Otthon-Barkács-Kreatív Photoline kft." e-mail által történő visszaigazolásával a 45/2014. Kormányrendelet alapján távollévők közötti szerződés jön létre a(z) "Otthon-Barkács-Kreatív Photoline kft." (1143 Budapest, Gizella út 22.., Telefon: +36204140000, E-mail: szerszam@inch.hu, Cégjegyzékszám: 08-09-028234, Adószám: 23767489-2-08.) mint Szolgáltató, valamint a Megrendelő, mint Vevő között az alábbi feltételek szerint:


Ha a Vevő személyes átvételt jelöl meg a vásárlás során, Szolgáltató köteles az általa biztosított üzlethelyiségben a termékeket Vevőnek átadni.

Amennyiben a megrendelés teljesítése bármilyen okból akadályba ütközik, úgy a Szolgáltató köteles haladéktalanul e-mail vagy telefon útján felvenni a kapcsolatot Vevővel a továbbiak egyeztetése érdekében, ez esetben a távszerződés Felek között nem jön létre.

Vevő köteles az általa feladott Megrendelőlapon megjelölt és a Szolgáltató által a megadott címre kiszállíttatott termékeket átvenni, a Szolgáltató által küldött visszaigazoláson feltüntetett vételárat – mely a termékek csomagolási és szállítási költségeit is tartalmazza – Szolgáltató részére az általa kiválasztott módon megfizetni.

Az itt nem szabályozott kérdésekre a Polgári Törvénykönyv, valamint a távollévők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. Korm. számú rendelet szabályai az irányadóak.

A web áruház használatának segítségével létrejövő szerződések nyelve a magyar, az ily módon kötött szerződések nem minősülnek írásba foglalt szerződésnek, és azokat a "Otthon-Barkács-Kreatív Photoline kft." nem iktatja.

Vásárlás és megrendelés

A keresett és megvásárolni kívánt terméket a „Kosárba teszem” gombra kattintva helyezheti a kosárba, amely minden termék listaoldalán, és részletes termék adatlap oldalán megtalálható a termék mellett.
A kosárba helyezett termékeket innen kitörölheti, illetve módosíthat a megrendelt termék mennyiségén. A kosár tartalmát bővítheti, amennyiben további termékeket kíván vásárolni, illetve be is fejezheti és leadhatja megrendelését a fejlécben található „Pénztárhoz” gombra, majd a rendelés összesítő oldalon a „Megrendelem” gombra kattintva.

A rendelés összesítő oldalon lehetőség van a rendeléshez kapcsolódó információk megtekintésére, és módosítására, illetve a Szolgáltató részére a megrendeléssel kapcsolatos egyéb szöveges tartalmú üzenet küldésére.

A webáruházban feltüntetett árak az ÁFA-t tartalmazzák.Az alábbi módozatokat választhatja megrendelése során:

Szállítási módok:

- személyes átvétel
- egyedi kiszállítás

      Gizella úti 0 - 24 órás csomagautomata: 200 .-Ft

- MPL kiszállítás

Posta pontra, Mol pontra, Coop pontra, MPL csomagautomatába, Futárral házhoz
      Terméksúly alapján:
             0 g-tól 1000 g-ig 1 890 .-Ft
            1000 g-tól 5000 g-ig 2 690 .-Ft
            5000 g-tól 5 890 .-Ft
      Utánvétes fizetés költsége:
            0 .-Ft-tól 1 000 000 .-Ft-ig 450 .-Ft

A szállítási és fizetési módot a megrendelés során a rendelés összesítő oldalon választhatja ki, itt kerül feltüntetésre a megrendelt termék kiszállításának díja is.

A fizetés történhet:

- készpénzben (utánvéttel, vagy helyszíni kifizetéssel)
Készpénzes fizetésre utánvét formájában is van lehetőség. Ezesetben a szállítást végző futárnak kell az áru ellenértékét kifizetni.
- átutalással

Amennyiben nem készpénzes fizetési módot választ a termékek postázását, csak a fizetési tranzakció lezárását követően kezdjük meg.

A leadott megrendelést követően rendszerünk először egy automata üzenetet küld a megrendelés elküldéséről, majd a hivatalos a megrendelés teljesítéséről szóló visszaigazolást is emailben küldjük el vásárlóink részére.

Elállás

A fogyasztó elállási jogáról, lehetőségeiről minden itt leadott megrendelés esetén tájékoztatást nyújtunk, melyet a rendelés leadását nyugtázó automata visszaigazoló e-mailben elküldünk. E tájékoztatás itt is elolvasható, mely az alábbiak:
Alább nyújtunk tájékoztatást a fogyasztónak minősülő elállási jogával kapcsolatban, melynek szabályait a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) 20-29. § rendelkezései állapítják meg.
Elállási jog termék vásárlása esetén illeti meg a fogyasztót, ezen jogával élve a fogyasztó a szerződést egyoldalúan, visszamenőleges hatállyal szüntetheti meg.
Fogyasztó 30 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni a szerződéstől. Határidőben gyakorolja elállási jogát, ha az átvétel napját követő 30 napon belül elküldi elállási nyilatkozatát.
A fogyasztó az elállási jogát a szerződés megkötésének napja és a termék átvétele közötti időszakban is gyakorolhatja.
Az átvétel napjának:
több termék adásvételekor, ha az egyes termékek szolgáltatása eltérő időpontban történik, az utoljára szolgáltatott terméknek,
több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára szolgáltatott tételnek vagy darabnak,
ha a terméket meghatározott időszakon belül rendszeresen kell szolgáltatni, az első szolgáltatásnak,
a fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napját kell tekinteni.
Az elállási vagy felmondási jog gyakorlása esetén a termék visszaküldésének költségét a fogyasztónak kell viselnie. A visszatérítést mindaddig visszatartjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket.
Ön köteles számunkra a 1143 Budapest, Gizella út 22a címre a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni vagy átadni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket.
A fogyasztó az elállási jogát a mellékletben található, elküldött minta (elallasi-minta-photoline.pdf) felhasználásával vagy az elállásra vonatkozó egyértelmű nyilatkozata útján gyakorolhatja. Az elállási nyilatkozat érvényessége nem függ konkrét formai követelmények megtartásától (még írásbeliségtől sem), azonban rendelkezésre bocsátottunk egy, a jogszabály által meghatározott tartalmú nyilatkozat-mintát, amely segíti a fogyasztót e jogának gyakorlásában.
A fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy az elállási vagy felmondási jogát a jogszabály előírásainak megfelelően gyakorolta. Továbbá Ön kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.
Az elállási jog nem illeti meg minden esetben a fogyasztót, mivel a Korm. rendelet 29. §-a - a felek eltérő megállapodása hiányában egyes termékek vonatkozásában - kizárja e jog gyakorlását. A kormányrendeletben szereplő termékek és szolgáltatások közül az alábbi termékek vonatkozásában:
- Az elállási vagy felmondási jog hiánya olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak.
- E kivételszabály körébe a fogyasztó személyéhez kötött, illetve a fogyasztó egyedi utasításai alapján egyediesített módon vagy kifejezett kérésére előállított termékek tartoznak.
- Az elállási vagy felmondási jog hiánya olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza.

Tárhelyszolgáltató

A https:www.inch.hu webáruház az Oleander Informatikai Kft. szerverén fut.

Tárhelyszolgáltató: Oleander Informatikai Kft.
Tárhelyszolgáltató email címe: iroda@honlap.hu
Tárhelyszolgáltató címe: 3525, Miskolc, Széchenyi u. 22. 2/5.
Tárhelyszolgáltató adószáma: 23082445-2-05

Kellemes vásárlást kívánunk webáruházunkban!

Vásárlási feltétel letölthető változata:

Vásárlási feltételek